Altrad Benelux start met verhuur van stellingbouwmateriaal

Altrad Benelux start met verhuur van stellingbouwmateriaal


Boortmeerbeek, 17 september 2014 – Altrad Plettac-Assco, onderdeel van Altrad Benelux, uit Boortmeerbeek gaat van start met de verhuur van stellingbouwmateriaal. Zelf zal het géén plaatsing voor zijn rekening nemen. Het zal anderzijds het gehuurde stellingmateriaal wel op de werven aanleveren en nadien weer ophalen. Hiervoor gaat Altrad Plettac-Assco een samenwerking aan met transport Michiels uit Hulshout dat de volledige handling van de verhuurservice op zich zal nemen.

Met dit nieuwe initiatief stapt Altrad Benelux in de voetsporen van verschillende van haar zusterbedrijven in Europa, die vandaag al met veel succes stellingbouwmaterialen verhuren.

Wes Fransen, commercieel directeur van Altrad Benelux: “We willen als bedrijf huurondersteuning aanbieden aan aannemers, stellingbouwfirma’s en aan de industrie als ze bij grote projecten tijdelijk extra stellingmateriaal nodig hebben. Ze kunnen bij ons terecht voor een goede mix van aankoop, huurkoop en nu ook verhuur. Op die manier kan de klant zijn kosten/baten optimaliseren.”
Altrad Plettac-Assco begint met de verhuur van 200 ton stellingmateriaal. Het is 100% nieuw materiaal en uitsluitend Plettac-Assco, in de courante 07-maat. Plettac-Assco is het eigen huismerk van de Altrad Groep, wordt in Duitsland vervaardigd en is voorzien van alle nodige keuringen. Ook alle stellingbouwaccessoires zoals trappentorens, ondersteuningstorens enz. worden in verhuur aangeboden. Er bestaan plannen om vanaf volgend jaar ook andere werfinrichtingsproducten in verhuur aan te bieden zoals trappen, werfafsluitingen, werftoegangen enz. Voorlopig start Altrad Plettac-Assco enkel met de verhuur in België, vanaf midden volgend jaar komt daar ook de Nederlandse markt bij.

Bart Jacobs, Financieel Directeur: “Altrad Benelux heeft met haar verhuurservice alvast vanaf de eerste dag een vliegende start genomen, want het orderboekje is al goed gevuld. In januari 2015 willen we nog eens extra 200 ton extra materiaal in de verhuur steken. Mocht het nodig zijn dan kunnen we onze klanten verder helpen met 3.000 ton extra materiaal dat in België en Duitsland gestockeerd is”.

Transport Michiels (de blauwe vrachtwagens) uit Hulshout zal de volledige handling van de verhuurservice voor zijn rekening nemen. Klanten kunnen immers zelf geen huurmateriaal komen oppikken bij Altrad Plettac-Assco. Transport Michiels zal voor de klant alles klaarzetten, naar de werven transporteren en het er achteraf ook weer ophalen, het stellingmateriaal terug uitsorteren en tellen.

In het eerste jaar mikt Altrad Plettac-Assco met zijn verhuuractiviteit op een omzet van 0,5 Mio €, zo’n 3% van de totaalomzet van het bedrijf. 

Altrad Plettac-Assco zal bovendien ook de Europese kaart kunnen trekken omdat momenteel de Altrad Groep over gans Europa verhuurcentra opent: 4 in Frankrijk, 1 in Duitsland en 2 UK. Op die manier zullen klanten binnenkort in elk Europees land bij Altrad Plettac-Assco terecht kunnen voor het huren van extra stellingmateriaal onder dezelfde voorwaarden. Dat levert ongetwijfeld een schaalvoordeel op voor alle betrokken partijen.

Over Altrad Benelux

Altrad Benelux is onderdeel van het Franse Altrad. Het familiebedrijf begon 25 jaar geleden heel bescheiden vanuit Montpellier en stichter Mohed Altrad bouwde het uit tot een multinational met vandaag een omzet van 810 Mio €. Altrad Benelux ging in 2008 van start in Boortmeerbeek na de fusie tussen het toenmalige Vabor (kruiwagens) uit Ruisbroek en Havico (stellingbouwmateriaal) uit Rotselaar.

Altrad Benelux is de logistieke- en salesorganisatie voor de Altrad Groep in Benelux voor wat betreft stellingmaterialen en ook verdeelpunt voor werfgerelateerde materialen zoals betonmolens, kruiwagens enz. aan de retailsector (o.a. Makro, Brico, Hubo, Mr. Bricolage enz.)

Altrad Benelux draaide in het boekjaar 2013-2014 een omzet van 12 Mio € en heeft 22 mensen in dienst.

Begin dit jaar kreeg het bedrijf uit Boortmeerbeek nog de Gazellenaward als snelst groeiend middelgroot bedrijf in Noord-Brabant.

Altrad Benelux is vooral actief in de bouw, scheepsbouw en uiteraard in de stellingbouw.